DSC_2642.jpg
DSC_5104.jpg
caisse.jpeg
DSC_2642.jpg

Belgium Peak Beer


SCROLL DOWN

Belgium Peak Beer


Belgisch bier op hoogte

 

694 meter is de hoogte waarop het hoogste punt in België is. Een paar stappen verder brouwen we, met liefde en wijsheid, een reeks bieren waarvan de smaken ook de top bereiken.

Samengesteld uit 4 bieren: de Blonde, de Brune, de Triple en de Myrtille, ons assortiment biedt een gevarieerde declinatie die geschikt is voor iedereen.

 

Wacht niet een seconde voordat je de jouwe proeft!

 

logo gif.gif

We zijn geïnspireerd door de Hoge Venen op recepten die allemaal op basis van water uit de regio zijn. Er is zelfs de emblematische vrucht van de regio: de bosbes.

Ons logo toont ook drie belangrijke elementen in de Hoge Venen:

DE TOP 

DE DENNENBOOM 

HET ROOSTER


Op het hoogste punt van België

We bevinden ons vlak naast het signaal van Botrange.

Als je attent bent geweest, vind je al naast de trappen van Botrange onze flessen. Onze badge BELGIAN ALTITUDE BEER verwijst ernaar.

Met deze populaire trap bereikt u de top van 700 meter.

 

balade 2.JPG

 

Het water van de Hoge Venen als brouwwater

Het uitzonderlijke water waarmee onze bieren worden gebrouwen, neemt leven in het diepste van de typische veengebieden van het hoogvlakte van de Hoge Venen. Het is verrijkt met minerale zouten, verzuurt en komt in lopende beekjes, en bereidt zich geduldig voor om in je glas te eindigen en onze bieren te sublimeren.

Al deze kenmerken maken het perfecte water voor het brouwen.

HOE FILTERT HET WATER ZICH?

De Hoge Venen zijn veengebieden, ecosystemen vormen organisch materiaal om die onvolledig ontbinden.

De ondoordringbaarheid en zuurgraad van deze grond geeft een beperkte diepte-infiltratie. Water komt dan uit de grond om vele beekjes te veroorzaken. Deze beekjes blijven dus in veengebieden. Dit geeft een zuur water met weinig geladen minerale elementen.


Een brouwerij in de buurt van de natuur

Belgium Peak Beer wil zich respectvol opstellen voor het milieu en wil zijn ecologische voetafdruk beperken. Hiertoe worden verschillende acties ondernomen:

  • We zijn vastbesloten om ons waterverbruik te verminderen en dat doen we dankzij ons bottelsysteem en onze keuze voor flessen voor eenmalig gebruik die ons veel water besparen voor reiniging.
  • Alle kartonnen verpakkingen zijn FSC-gecertificeerd (Forest Sterwardship Council). Dit logo garandeert de aanplanting van een nieuwe boom voor elke gebruikte boom.

  • De restgranen uit onze brouwerij worden verdeeld onder boeren in de regio en vervolgens gevoerd aan hun vee. Dit stelt ons in staat om onze eigen resten te elimineren.

  • Een deel van de winst van bepaalde brouwsels wordt rechtstreeks gedoneerd aan de promotie van lokale projecten met betrekking tot de verbetering van de omgeving van de Hoge Venen.

  • De wandelingen georganiseerd door de brouwerij bieden 4 leuke circuits aan om de regio van de Hoge Venen te promoten. 
DSC_5104.jpg

Het team


Het team


 

Gauthier & Victor 

Het was in 2016 dat het idee van het project ontkiemde in de hoofden van onze twee oprichters. Zijnde arts en zaakvoerder in de industriële sector, was er niets dat hen richting de brouwwereld leidde, ware het niet dat ze beiden een passie hebben voor bier. Na vele degustaties met de brouwmeester hebben zij de nodige recepten uitgekozen om de 4 bieren te ontwikkelen. Indien u hen op een dag ontmoet in de brouwerij, zullen zij met alle plezier een praatje slaan te midden van een Peak.

Gauthier & Victor.jpeg
 
 

Martin.jpeg

Martin

Martin, de brouwer. Hij is de bron van de recepten voor elk van de heerlijke Peaks.Dankzij zijn opleiding in agronomie en zythologie, zal hij je de geheimen laten ontdekken van het maken van bier en zal je leren hoe je een goede Peak proeft tijdens een bezoek die georganiseerd wordt in de brouwerij.


 
caisse.jpeg

De waarden


Belgium Peak Beer wil de passie voor bier promoten bij amateurs en liefhebbers door een uniek assortiment bieren aan te bieden, gebrouwen op het hoogste punt van het land, waarbij originaliteit, kwaliteit en traditie worden gecombineerd. Het bedrijf verdedigt 4 waarden die hem dierbaar zijn.

De waarden


Belgium Peak Beer wil de passie voor bier promoten bij amateurs en liefhebbers door een uniek assortiment bieren aan te bieden, gebrouwen op het hoogste punt van het land, waarbij originaliteit, kwaliteit en traditie worden gecombineerd. Het bedrijf verdedigt 4 waarden die hem dierbaar zijn.

 
passion.png
 
collaborateurs.png
 

MEDEWERKERS

Belgium Peak Beer zou niets zijn zonder zijn team en dat is de reden waarom het bedrijf streeft naar het welzijn en de voldoening van zijn werknemers door initiatieven aan te moedigen en zijn werknemers aan te moedigen hun best te doen.

PASSIE

We zijn toegewijd om onszelf steeds te overtreffen in ons werk om deze passie voor het bier dat in ons drijft over te brengen. Het is dit wat ons in staat zal stellen om te komen tot uitzonderlijke recepten.

 
humain.png
 
planète.png
 

NATUUR

Bier wordt ons gegeven door 4 natuurlijke elementen: mout, water, bier en gist. We willen de planeet respecteren door verantwoordelijk water te gebruiken, het milieu te respecteren en een deel van onze winst terug te geven aan het promoten van lokale evenementen om het milieu te verbeteren.

MENSELIJK

We willen veel belang hechten aan de menselijke dimensie in ons bedrijf. Daarom zetten we ons in voor het promoten van verantwoord alcoholgebruik, het vergroten van het bewustzijn over de gevaren van alcoholgebruik en rijden, en ten slotte, niet voor alcoholgebruik onder de 16 jaar.