Elk bier heeft een Gerecht dat hem vergezelt.

Vindt hier onze selectie gerechtjes en bieren samengesteld door onze brouwer en chef... Gezondheid!

 

blonde.jpeg

Peak Blonde

Bier op hoogte, de Peak Blond is onze veilige gok. Verfrissende en zeer verteerbaar dankzij zijn subtiele rauwe hoppen, het presenteert een smaak citrus - mandarijn - en bloemen. Het is de ideale partner voor uw aperitieven en zelfs uw volledige avonden. .

EBC: 6,5
IBU: 28
%vol: 6 %

Combineer het met lichte en verse gerechten zoals wit vlees, rauwe vis of verse kaas.

IN ONS MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale en vreemde kazen en charcuterie
Plankje met regionale en vreemde kazen
Savoyard flammekueche
Vegetarische FlamPeak
Tapasbord met gefrituurde hapjes
Duo van huisgemaakte kroketten en salade
Carpaccio van rund met walnotenroom
Falafels met groentetabbouleh
Kippenboutje met graanmosterdsaus, kroketten en groenten
Filet américain, frieten en salade
Vol-au-vent, frietjes en sla
Pasta met bos- en weidechampignons
Notentoast met blauwe kaas, peren, druiven en salade
Gegratineerde Croque Fagnard (gerookte ham, raclettekaas) en salade
Fish & Chips doperwtenmayonaise en frieten


triple.jpeg

Peak Triple

Robuust bier op hoogte, de Peak Triple staat open voor liefhebbers van intens bier. De selectie hop en zijn Dry Hopping brengen je naar hellingen met aroma's van witte perziken en exotisch fruit, waardoor je een ongelooflijke lengte in de mond hebt. 

EBC: 9,5
IBU: 38
%vol: 8,5 %

Combineer het met meer pittige en sterk smakende gerechten. Rondheid en alcohol passen goed bij kruiden.

IN ONS MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale en vreemde kazen en charcuterie
Plankje met regionale en vreemde kazen
Savoyard flammekueche
Vegetarische FlamPeak
Pinsa van de hoogten (saus met Meule du Plateau-kaas, gerookte ham, Luikse siroop en groenten)
Chili con carne in zijn stoofpotje, nacho’s en salade
Tapasbord met gefrituurde hapjes
Terrine uit de Fagnes op geroosterd briochtoast en salad
Gemarineerde spareribs, Amerikaanse en barbecuesaus, salade en frieten
Kalfskop van onze slager, koninginnenhapje, frieten en salade
Gehaktballetjes met Peak saus, frietjes en sla
Vol-au-vent, frietjes en sla


Peak Scotch

Genereus met een rijk smaakpallet onderscheidt de Peak Scotch zich door zijn donkere tint en het rijkelijke beige schuim. Zijn complexe geur roept onmiddellijk die van brioche op met een toets van zoethout en caramel verrijkt met een vleugje gebrande aroma’s. Volle afdronk, bijna likeurachtige smaak van caramel alvorens de indruk van gebrande mout te geven. 
In de mond blijft een indruk van volmaaktheid die geschikt is bij het verorberen van een stukje goede kaas. 

EBC: 80
IBU: 18
%vol: 8,5 %

Met zijn warme toetsen van karamel en gebrande koffie en zijn zoetheid past Peak Scotch net zo goed bij gerechten met een saus zoals carbonnade of gehaktballetjes als bij chocoladedesserts.

IN ONS MENU
Worst van de Hoge Venen
         Plankje met regionale en vreemde kazen en charcuterie
Plankje met regionale en vreemde kazen
Savoyard flammekueche
Vegetarische FlamPeak
Pinsa van de hoogten (saus met Meule du Plateau-kaas, gerookte ham, Luikse siroop en groenten)
Terrine uit de Fagnes op geroosterd briochtoast en salad
Gemarineerde spareribs, Amerikaanse en barbecuesaus, salade en frieten
Kalfskop van onze slager, koninginnenhapje, frieten en salade
Gehaktballetjes met Peak saus, frietjes en sla
Café gourmand
Dame Blanche
Pannenkoeken met chocolade of seizoensgebonden confituur en vanille-ijs
Huisgemaakte tiramisu met gezouten karamelsaus


myrtille.jpeg

Peak Myrtille 

Een beetje zoetheid ... Peak Myrtille gebrouwen met de vrucht van de Hoge Venen is als de smaak van Bonne-Maman: iedereen houdt ervan. Zijn lichte zuurgraad en zijn donkere kleur brengen je naar het mysterie van het kreupelhout van de Hoge Venen.

IBU: 20
%vol: 4,5 %

Begeleid het met lekkende gerechten of ga tegenstellingen tegen met een vet gerecht om het gehemelte op te frissen.

IN ONS MENU
Peak-crumble met bosbessen en gezouten karamelijs
Trio van koekjes met vanille-, mokka- en chocolade-ijs
Pannenkoeken met chocolade of seizoensgebonden confituur en vanille-ijs
Huisgemaakte tiramisu met gezouten karamelsaus


Peak Summer

De hoogzomer arriveert met het warme weer. Een licht pils gemaakt met Mandarine Bavaria hop, Ekuanot dry-hopped hop en natuurlijk mandarijnsap. Precies wat je nodig hebt om af te koelen in de zon... of in de regen!

Het is het dorstlessende bier bij uitstek en past goed bij salades of lichte gerechten, maar ook bij alle soorten tapas. 

EBC : 6
IBU : 24
%vol : 4 %

IN ONS MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale en vreemde kazen en charcuterie
Plankje met regionale en vreemde kazen
Savoyard flammekueche
Vegetarische FlamPeak
Chili con carne in zijn stoofpotje, nacho’s en salade
Tapasbord met gefrituurde hapjes
Carpaccio van rund met walnotenroom
Forelquenelle uit Ondenval met romige bisque
Falafels met groentetabbouleh
Pasta met bos- en weidechampignons
Notentoast met blauwe kaas, peren, druiven en salade
Fish & Chips doperwtenmayonaise en frieten


IPA 33.jpg

Peak IPA

Het IPA (Indian Peak Ale) is een bier met 6,5 % alcohol met een sterke smaak van citrus. Het biedt exta aroma's en de smaak van exotisch fruit door een grote keuze van aromatische hop zoals Sincoe en Idaho die men gebruikt voor het “dry hopping”.

Met zijn mooie oranje kleur zal het zeker zijn vrienden bevallen.

EBC: 30
IBU: 45
%vol: 6,5 %

Laat je gaan, begeleid je IPA met pittige gerechten (pizza, chili, paella) en zie hoe bitterheid speelt op de harmonie van smaken in de mond.

IN ONS MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale en vreemde kazen en charcuterie
Plankje met regionale en vreemde kazen
Savoyard flammekueche
Vegetarische FlamPeak
Chili con carne in zijn stoofpotje, nacho’s en salade
Tapasbord met gefrituurde hapjes
Gemarineerde spareribs, Amerikaanse en barbecuesaus, salade en frieten
Filet américain, frieten en salade
Vol-au-vent, frietjes en sla


Peak HAZY IPA

Een bier met karakter, maar tegelijk onweerstaanbaar toegankelijk.
Een echte hopbom, geïnspireerd door de Amerikaanse stijl: romigheid dankzij de toevoeging van haver, een lichte maar uitgesproken bitterheid en een uiterst fruitig aroma tussen citrus en exotisch fruit.

EBC: 8
IBU (bitterheid): 25
%vol: 5,5%

Laat je gaan, begeleid je IPA met pittige gerechten (pizza, chili, paella) en zie hoe bitterheid speelt op de harmonie van smaken in de mond.

IN ONS MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale en vreemde kazen en charcuterie
Plankje met regionale en vreemde kazen
Savoyard flammekueche
Vegetarische FlamPeak
Chili con carne in zijn stoofpotje, nacho’s en salade
Tapasbord met gefrituurde hapjes
Gemarineerde spareribs, Amerikaanse en barbecuesaus, salade en frieten
Filet américain, frieten en salade
Vol-au-vent, frietjes en sla


Peak Blanche IPA

De nieuwe Peak Blanche IPA vangt perfect de iconische smaken van een witte ale, zowel qua smaak als uiterlijk, met een citrustoets in de neus die afkomstig is van dry-hopping van speciale hop om het een kenmerkende frisheid te geven zonder de gebruikelijke bitterheid die geassocieerd wordt met IPA's.

EBC: 10
IBU: 15
vol %: 6,5

De frisheid van tarwe maakt van dit bier de ideale begeleider van zomerse gerechten zoals salades of carpaccio's.

DANS NOTRE MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale en vreemde kazen en charcuterie
Plankje met regionale en vreemde kazen
Savoyard flammekueche
Vegetarische FlamPeak
Carpaccio van rund met walnotenroom
Forelquenelle uit Ondenval met romige bisque
Falafels met groentetabbouleh
Kippenboutje met graanmosterdsaus, kroketten en groenten
Filet américain, frieten en salade
Vol-au-vent, frietjes en sla
Fish & Chips doperwtenmayonaise en frieten


0.0 33.jpg

Peak 0.0

De smaak van het Peak bier, zonder alcohol (Peak 0%).

Door de nieuwe vacuüm distillatie blijft de typische smaak van ons Peak Blonde bestaan en u kunt nog altijd een boeket van citrus en hop herkennen.

EBC: 6,5
IBU: 28
%vol: 0,0 % - ZONDER ALCOHOL

In 0.0 vinden we het karakter van onze blonde met een extra moutige toets maar zonder de alcohol. Hij begeleidt daarom graag visgerechten, gevogelte maar ook salades.

IN ONS MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale en vreemde kazen en charcuterie
Plankje met regionale en vreemde kazen
Savoyard flammekueche
Vegetarische FlamPeak
Tapasbord met gefrituurde hapjes
Duo van huisgemaakte kroketten en salade
Carpaccio van rund met walnotenroom
Falafels met groentetabbouleh
Kippenboutje met graanmosterdsaus, kroketten en groenten
Filet américain, frieten en salade
Vol-au-vent, frietjes en sla
Pasta met bos- en weidechampignons
Notentoast met blauwe kaas, peren, druiven en salade
Gegratineerde Croque Fagnard (gerookte ham, raclettekaas) en salade
Fish & Chips doperwtenmayonaise en frieten



Peak Grand Cru

De Peak Grand Cru word gebrouwen met een soort gist dat speciaal geselecteerd werd voor de toevoeging van een prachtig rijp fruitboeket zoals de banaan. Het is een sterk blond smakelijk bier van 10.5°, met een magnifieke ronde afdronk, die lang na de laatste slok blijft nasmaken in de mond.

EBC : 12
IBU : 24

%vol : 10,5%

De “Grand Cru” is een sterksmakend blond bier met een fruitig aroma dat zeer goed samengaat met pittige spijzen en sausgerechten. U kunt het ook alleen drinken uit puur plezier.

IN ONS MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale en vreemde kazen en charcuterie
Plankje met regionale en vreemde kazen
Savoyard flammekueche
Vegetarische FlamPeak
Duo van huisgemaakte kroketten en salade
Gemarineerde spareribs, Amerikaanse en barbecuesaus, salade en frieten
Kalfskop van onze slager, koninginnenhapje, frieten en salade
Filet américain, frieten en salade
Gehaktballetjes met Peak saus, frietjes en sla
Dame Blanche
Huisgemaakte tiramisu met gezouten karamelsaus


Peak Christmas

Onze Peak Blonde is omgetoverd voor de kerstvakantie! Terwijl de lichte bitterheid behouden blijft, krijgt Peak Christmas zoete kruidige tonen afkomstig van de Darcis-speculoos die direct tijdens het brouwen wordt toegevoegd. Deze zelfde speculoos geven het een prachtige koperkleur.

EBC : 40
IBU : 22
%vol : 6,0 %

Beleef onze Peak Christmas met haar speculoos-toetsen als aperitief of bij één van onze zoete desserts.

ONS MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale en vreemde kazen en charcuterie
Plankje met regionale en vreemde kazen
Savoyard flammekueche
Vegetarische FlamPeak
Café gourmand
Peerentaartje met karamel, noten en vanille-ijs
Peak-crumble met bosbessen en gezouten karamelijs
Dame blanche
Trio van koekjes met vanille-, mokka- en chocolade-ijs
Pannenkoeken met chocolade of  seizoensgebonden confituur en vanille-ijs
Huisgemaakte tiramisu met gezouten karamelsaus


Peak Barrel Aged

Onze Peak Barrel Aged zijn proefbieren die enkele maanden op vat zijn gerijpt:

  • Peak Barrel Aged - Triple Rhum (10,5%) : de brouwerij biedt haar Peak Triple gerijpt in rumvaten aan. Na het winnen van meerdere medailles besloten de brouwers elk jaar een nieuwe editie uit te brengen.

    Een rijping van meer dan 3 maanden in rumvaten geeft onze Peak Triple een grote complexiteit, verrijkt met subtiele vanille-aroma’s en warme, zachte tonen van karamel. Met hun hogere alcoholgehalte en hun krachtige maar subtiele tonen van hout en sterke drank, en hun gematigde bitterheid, past onze Peak Barrel Aged perfect bij intense gerechten en desserts.

ONS MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale en vreemde kazen en charcuterie
Plankje met regionale en vreemde kazen
Savoyard flammekueche
Vegetarische FlamPeak
Pinsa van de hoogten (saus met Meule du Plateau-kaas, gerookte ham, Luikse siroop en groenten)
Chili con carne in zijn stoofpotje, nacho’s en salade
Tapasbord met gefrituurde hapjes
Gemarineerde spareribs, Amerikaanse en barbecuesaus, salade en frieten
Kalfskop van onze slager, koninginnenhapje, frieten en salade
Gehaktballetjes met Peak saus, frietjes en sla
Huisgemaakte tiramisu met gezouten karamelsaus


Genepeak & Genepeak Ginger

We maken nog altijd verfijningen met GENEPEAK, onze nieuwe likeur is een echte hoogvlieger. Om de verspilling tegen te gaan bij de sluitingsperiodes, hebben we onze vaten naar de slijterij Radermacher gebracht. Onze bieren werden dan gedestilleerd tot de GenePeak, een graanalcohol.

We vinden hier de typische bloem- en kruidenaroma’s van Genépi in terug, samen met een vleugje viooltjessmaak.  Met zijn ronde en fruitige afdronk moet hij goed fris geschonken worden.

%vol : 35 %

Laat u verleiden door een zoete likeur bij uw dessert en/of koffie, of gewoon op zichzelf als digestief aan het eind van de maaltijd.

IN ONS MENU
Café gourmand
Colonel Genepeak