Elk bier heeft een Gerecht dat hem vergezelt.

Vindt hier onze selectie gerechtjes en bieren samengesteld door onze brouwer en chef... Gezondheid!

 

blonde.jpeg

Peak Blonde

Bier op hoogte, de Peak Blond is onze veilige gok. Verfrissende en zeer verteerbaar dankzij zijn subtiele rauwe hoppen, het presenteert een smaak citrus - mandarijn - en bloemen. Het is de ideale partner voor uw aperitieven en zelfs uw volledige avonden. .

EBC: 6,5
IBU: 28
%vol: 6 %

Combineer het met lichte en verse gerechten zoals wit vlees, rauwe vis of verse kaas.

IN ONS MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale kazen
Plankje met regionale kazen en vlees
Flampeak (flammekueche savoyard en vegetarische)
Carpaccio van rundvlees
Stoofpotje van forel uit Ondenval
Falafel salade
Osso buco
Vol-au-vent
Taartje met geitenkaasmousse
Quiche lorraine


triple.jpeg

Peak Triple

Robuust bier op hoogte, de Peak Triple staat open voor liefhebbers van intens bier. De selectie hop en zijn Dry Hopping brengen je naar hellingen met aroma's van witte perziken en exotisch fruit, waardoor je een ongelooflijke lengte in de mond hebt. 

EBC: 9,5
IBU: 38
%vol: 8,5 %

Combineer het met meer pittige en sterk smakende gerechten. Rondheid en alcohol passen goed bij kruiden.

IN ONS MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale kazen
Plankje met regionale kazen en vlees
Flampeak (flammekueche savoyard en vegetarische)
Kippenvleugeltjes en -drumsticks, saus met ham uit de Hoge Venen
Carpaccio van rundvlees met blauwe kaas uit Auvergne
Herve kroketten
Osso buco
Tagliata van rundvlees
Vol-au-vent
Filet américain met truffel en champignonroom
Gehaktballetjes met Peak saus
Linguine met champignons
Chili con carne met nachos


Peak Scotch

Genereus met een rijk smaakpallet onderscheidt de Peak Scotch zich door zijn donkere tint en het rijkelijke beige schuim. Zijn complexe geur roept onmiddellijk die van brioche op met een toets van zoethout en caramel verrijkt met een vleugje gebrande aroma’s. Volle afdronk, bijna likeurachtige smaak van caramel alvorens de indruk van gebrande mout te geven. 
In de mond blijft een indruk van volmaaktheid die geschikt is bij het verorberen van een stukje goede kaas. 

EBC: 80
IBU: 18
%vol: 8,5 %

Met zijn warme toetsen van karamel en gebrande koffie en zijn zoetheid past Peak Scotch net zo goed bij gerechten met een saus zoals carbonnade of gehaktballetjes als bij chocoladedesserts.

IN ONS MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale kazen
Plankje met regionale kazen en vlees
Flampeak (flammekueche savoyard en vegetarische)
Kippenvleugeltjes en -drumsticks, saus met ham uit de Hoge Venen
Herve kroketten
Tagliata van rundvlees
Gehaktballetjes met Peak saus
Linguine met champignons
Koffie gourmand
Profiteroles met ijs en chocolade
Speculoos crème brûlée
Eclair in Paris-Brest stijl
Tiramisu
Wafel met ijs een chocolade


myrtille.jpeg

Peak Myrtille 

Een beetje zoetheid ... Peak Myrtille gebrouwen met de vrucht van de Hoge Venen is als de smaak van Bonne-Maman: iedereen houdt ervan. Zijn lichte zuurgraad en zijn donkere kleur brengen je naar het mysterie van het kreupelhout van de Hoge Venen.

IBU: 20
%vol: 4,5 %

Begeleid het met lekkende gerechten of ga tegenstellingen tegen met een vet gerecht om het gehemelte op te frissen.

IN ONS MENU
Stoofpotje van forel uit Ondenval
Taartje met geitenkaasmousse


Peak Summer

De hoogzomer arriveert met het warme weer. Een licht pils gemaakt met Mandarine Bavaria hop, Ekuanot dry-hopped hop en natuurlijk mandarijnsap. Precies wat je nodig hebt om af te koelen in de zon... of in de regen!

Het is het dorstlessende bier bij uitstek en past goed bij salades of lichte gerechten, maar ook bij alle soorten tapas. 

EBC : 6
IBU : 24
%vol : 4 %

IN ONS MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale kazen
Plankje met regionale kazen en vlees
Flampeak (flammekueche savoyard en vegetarische)
Chili con carne met nacho’s
Falafels salade
Stoofpotje van forel uit Ondenval
Taartje met geitenkaasmousse


IPA 33.jpg

Peak IPA

Het IPA (Indian Peak Ale) is een bier met 6,5 % alcohol met een sterke smaak van citrus. Het biedt exta aroma's en de smaak van exotisch fruit door een grote keuze van aromatische hop zoals Sincoe en Idaho die men gebruikt voor het “dry hopping”.

Met zijn mooie oranje kleur zal het zeker zijn vrienden bevallen.

EBC: 30
IBU: 45
%vol: 6,5 %

Laat je gaan, begeleid je IPA met pittige gerechten (pizza, chili, paella) en zie hoe bitterheid speelt op de harmonie van smaken in de mond.

IN ONS MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale kazen
Plankje met regionale kazen en vlees
Flampeak (flammekueche savoyard en vegetarische)
Kippenvleugeltjes en -drumsticks, saus met ham uit de Hoge Venen
Chili con carne met nacho’s
Carpaccio van rundvlees met blauwe kaas uit Auvergne
Vol-au-vent
Quiche lorraine


Peak Blanche IPA

De nieuwe Peak Blanche IPA vangt perfect de iconische smaken van een witte ale, zowel qua smaak als uiterlijk, met een citrustoets in de neus die afkomstig is van dry-hopping van speciale hop om het een kenmerkende frisheid te geven zonder de gebruikelijke bitterheid die geassocieerd wordt met IPA's.

EBC: 10
IBU: 15
vol %: 6,5

De frisheid van tarwe maakt van dit bier de ideale begeleider van zomerse gerechten zoals salades of carpaccio's.

DANS NOTRE MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale kazen
Plankje met regionale kazen en vlees
Flampeak (flammekueche savoyard en vegetarische)
Chili con carne met nacho’s
Falafels salade
Carpaccio van rundvlees


0.0 33.jpg

Peak 0.0

De smaak van het Peak bier, zonder alcohol (Peak 0%).

Door de nieuwe vacuüm distillatie blijft de typische smaak van ons Peak Blonde bestaan en u kunt nog altijd een boeket van citrus en hop herkennen.

EBC: 6,5
IBU: 28
%vol: 0,0 % - ZONDER ALCOHOL

In 0.0 vinden we het karakter van onze blonde met een extra moutige toets maar zonder de alcohol. Hij begeleidt daarom graag visgerechten, gevogelte maar ook salades.

IN ONS MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale kazen
Plankje met regionale kazen en vlees
Flampeak (flammekueche savoyard en vegetarische)
Falafel salade
Carpaccio van rundvlees
Stoofpotje van forel uit Ondenval
Osso buco
Vol-au-vent
Taartje met geitenkaasmousse
Quiche lorraine



Peak Grand Cru

De Peak Grand Cru word gebrouwen met een soort gist dat speciaal geselecteerd werd voor de toevoeging van een prachtig rijp fruitboeket zoals de banaan. Het is een sterk blond smakelijk bier van 10.5°, met een magnifieke ronde afdronk, die lang na de laatste slok blijft nasmaken in de mond.

EBC : 12
IBU : 24

%vol : 10,5%

De “Grand Cru” is een sterksmakend blond bier met een fruitig aroma dat zeer goed samengaat met pittige spijzen en sausgerechten. U kunt het ook alleen drinken uit puur plezier.

IN ONS MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale kazen
Plankje met regionale kazen en vlees
Flampeak (flammekueche savoyard en vegetarische)
Carpaccio van rundvlees met blauwe kaas uit Auvergne
Herve kroketten
Tagliata van rundvlees
Filet américain met truffel en champignonroom
Gehaktballetjes met Peak saus
Linguine met champignons
Eclair in Paris-Brest stijl
Profiteroles met ijs en chocolade
Speculoos crème brûlée
Tiramisu
Suiker wafel
Dame blanche


Peak Christmas

Onze Peak Blonde is getransformeerd voor Kerstmis! Terwijl het zijn lichte bitterheid behoudt, krijgt Peak Christmas zoete, kruidige toetsen van de Darcis speculaas die rechtstreeks tijdens het brouwproces wordt toegevoegd. Diezelfde speculaas geeft het een mooie koperkleur.

%vol : 6,5%

Onze Peak de Noel heeft zachte, kruidige tonen en een heerlijke rondheid, terwijl hij licht verteerbaar is dankzij zijn alcoholgehalte van 6,5%, waardoor hij de ideale begeleider is van winterse gerechten zoals pasta met paddenstoelen, terrines, kaasgerechten en zelfs desserts zoals tiramisu of crêpes.

ONS MENU
Worst van de Hoge Venen
Plankje met regionale kazen
Plankje met regionale kazen en vlees
Flampeak (flammekueche savoyard en vegetarische)
Herve kroketten
Gehaktballetjes met Peak saus
Linguine met champignons
Eclair in Paris-Brest stijl
Speculoos crème brûlée
Tiramisu